ECO FASHION #CFWFISKETORVET

EN LANG REJSE

Spørger man mine forældre, vil de sikkert nikke genkendende og bekræftende til understående fortælling. Det er nemlig en lille beretning om deres datter og om hvordan det faktisk aldrig har været et problem at villet skille sig ud eller råbe højest. Jeg skriver dette indlæg, da jeg har fået enormt mange henvendelser fra mine følgere omkring netop denne beretning om hvordan jeg “fandt” mig selv. 

Jeg husker ikke et konkret tidspunkt hvor jeg tænkte: “Hey, det er hende her du gerne vil være, stick to her”. Under hele min opvækst og igennem folkeskolen, har jeg aldrig haft et problem med at råbe højest og skulle høres, og der var aldrig nogen der sagde mig imod eller satte spørgsmålstegn til hvorfor det var sådan. Mine folkeskole lærer og forældre beskrev mig altid som en naturlig leder fordi jeg havde en autoritet i min stemme. Den skjulte undskyldning var nok at de havde ondt af mig, og defor skulle bruge en undskyldning for hvorfor jeg fik lov til lidt mere, end de andre børn. Min far var jo udstationeret ret ofte, min lillebror blev mobbet og min mor var alene med os. Derfor var det også en naturlig udvikling, at jeg blev voksen lidt tidligere, end alle de andre. Jeg boede i provinsen, gik på den samme folkeskole, og jeg var selvfølgelig altid involveret i pige fnidderet fordi jeg sagde min mening, men folkeskolen var faktisk ret nem.

Da jeg dimitterede i 9. klasse, havde jeg faktisk ikke nogen ide om, hvor hårde de næste 4 år ville være. Min sommerferie startede ud med mine forældres skilsmisse, og min fars slagtilfælde. Wauw, really? Da jeg startede i 1.z på Næstved gymnasie, startede jeg heldigvis i musik klassen med min bedste veninde. Havde jeg ikke haft hende, havde jeg nok ikke presset mig selv til at dukke op. Jeg var pisse sur på min mor fordi jeg følte hun havde efterladt os (mine forældre var bare blevet enige i at min far blev boende i mit barndomshjem, mens min mor havde fundet en lejlighed i en radius af 500m), jeg synes ikke at det var sjovt at gå i skole, hovedsageligt fordi jeg synes pigerne var højtråbende og opmærksomhedskrævende (en rolle som jeg havde haft tidligere, som var mærkelig at opgive) og faktisk også bare fordi jeg var taget ud af mine normale omgivelser. Efter jul skifter jeg skole. Jeg flytter faktisk. Jeg bliver kostelev på Sorø Akademi, på musiklinjen.

Sorø Akademi fortjener ikke det største kapitel. Lad os bare sige, at jeg endelig fandt ud af hvordan jeg følte mig bekræftet (på en virkelig usund måde) nemlig ved at løbe natterend til 3.g drengenes gård også, ja… Jeg var næsten ikke i skole (trods jeg boede der) her fandt jeg dog de dejligste veninder. De var hverken konservative eller højtråbende. De var løse på tråden ligesom mig, mega ligeglade med hvordan de så ud, og faktisk bare mega cool. Jeg dumpede 1.g og blev sendt hjem til mine forældre igen. Her tror jeg mine forældre gav rigtigt op på mig.

Når, og hvad gør man så? Når man dumper 1.g, men er tvunget af sine forældre til at tage en uddannelse selvom man synes det er fucking nederen og uretfærdigt? Man begynder i gymnasiet igen, faktisk starter jeg på Næstved Gymnasie (igen) i 1.z (igen) dvs, jeg er putte for mine gamle klasse kammerater (kan i forstille jer det?) Den korte historie er bare at jeg hader det. Jeg, HADER det. Jeg har i forvejen gjort mig opmærksom i Næstved, så jeg bliver også her til et lille mobbeoffer for den måde jeg udskiller mig på. Ikke i min klasse, men på gymnasiet. Jeg bliver faktisk udstillet 2 gange til et ugentligt “morgenshow” hvor jeg bliver parodieret. Når ja, der går også kun 1800 mennesker på gymnasiet. Jeg dropper selvfølgelig ud, igen, til jul.

Her er mine forældre, virkelig, trætte af mig. Når jeg kigger tilbage, kan jeg faktisk også godt forstå det. Min egen beretning dengang havde nok været, at jeg havde det hårdt og blev uretfærdigt behandlet. Her begynder jeg så at tænke i nye baner. Nemlig om jeg skulle vælge en anden uddannelse end STX. Det gør jeg så, og for at gøre det endnu mere besværligt så vælger jeg et gymnasie i København, så jeg skal stå op kl 5 hver morgen. Her er det faktisk første gang at jeg imponere mine forældre (min far). Jeg formår nemlig at stå op og  når mit tog HVER morgen, i al den tid jeg pendler. Efter 1 år får jeg et værelse på Nørrebro (jeg gider ikke at gå i dybden med min lejlighedshistorie ligenu, da den er ret omfattende), og fortsætter de næste 2,5 år på dette gymnasie. Niels Brock på IBB. Den internationale linje gør også at jeg får lov til at studere i udlandet, San Diego (her starter min kærlighed for Californien) og jeg er faktisk for første gang (i lang tid) virkelig glad.

3.g er et lidt sjovt år. Jeg kommer i en ny klasse fordi vi har været for få i min gamle. Jeg får en kæreste, som jeg også går i klasse med, også fungere jeg SLET ikke med de piger jeg ender i klasse med. De er individuelt enormt søde, men har etableret sig som “The girl squad” og kan slet ikke finde ud af, at jeg ikke gider eller magter at skulle makke ret, eller blive en del af det. Her går det for alvor op for mig, hvor selvstændig og stædig jeg er. Jeg er nemlig helt komfortabel i rollen som enspænder, og nyder det faktisk. Jeg slår op med min kæreste, bliver student ugen efter, har en virkelig fed studenteruge, og ser aldrig mine medstuderende igen.

Hvorfor skal alt dette nævnes for at fastslå hvordan jeg er som jeg er? Det skal det fordi, netop gymnasie perioden har formet mig enormt meget. I gymnasiet lærte jeg følgende: 1. Jeg nyder mit eget selvskab enormt meget og har ikke et problem med at isolere mig. 2: Jeg har intet problem i at ytre min mening, og er stædig nok til at holde fast i den (dette tolker folk typisk som højrøvet) 3: Jeg hader piger. Piger skaber drama, uden diskussion. Mine veninder er ikke piger. Vi er 10 stædige, dramaløse kællinger. 4: Jeg er enormt overanalyserende og husker også enormt godt. Derfor er jeg god til at sætte ord på mine tanker og følelser, hvilket også hjælper folk til at skulle ytre sine til mig. 5: Det er ok at stikke ud af samfundsnormerne. Derfor kalder jeg heller ikke mine år efter gymnasiet for “sabbatår”, da jeg seriøst ikke har tænkt mig at studere nogensinde igen. jeg er nemlig sikker på at jeg uanset hvad, nok skal klarer den. 6: Jeg finder aldrig ud af hvad min tøjstil er, bare at jeg godt kan lide at klæde mig komfortabelt.

Det tog mig 20 år, overhovedet at finde ud af hvilken retning jeg skulle dyrke mig selv på og 22 år at nedskrive det. Jeg har ikke “fundet” mig selv og kommer nok aldrig til det. Jeg er blot blevet mere bevidst om hvilken type menneske jeg er, og prøver at udforske i de retninger.

12 kommentarer

 • Miriam

  Gud hvor jeg elsker dette blogindlæg! Olivia, du er fantastisk som person! Og alt det du har skrevet kan jeg virkelig spejle mig i og kan genkende meget af det du har oplevet! Jeg må sgu sige du virkelig er en jeg ser op til! Bliv endelig ved med og skrive! Du for sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Therese

  FUCK jeg elsker at du skrive “JEG HADER PIGER”! Elsker det af hele mit hjerte! Jeg hader selv piger og kan ikke fordrage at de har brug for fnidder i deres liv for at fungerer! Jeg har 2 veninder, resten af mit tid lever jeg med min lille familie! Før det, bare mig selv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Super fedt blogindlæg🤩 læser normalt i blog så lange blogs fordi jeg er ordblind men blev bare nød til det Med dit fantastisk blogindlæg du er bare så sej at jeg blev nød til det.
  Stor respekt her fra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • PernilleF

  Jeg synes helt klart også at du skal lave flere opslag, ligesom dette 😍 læser normalt aldrig blog- men din fangede mig 👏❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elina

  Ej hvor kan jeg genkende meget af mig selv i det du skriver. Jeg har skiftet lidt rundt og går nu i 3.g hvor jeg ikke rigtig nyder pigerne i min klasse og er lidt træt af alt den negative energi og drenges ufattelige umodenhed på trods af at de går i 3.g. Jeg genkender også det med at jeg tænker utrolig meget men samtidig er det en af mine styrker fordi jeg kender mig selv og kan sætte ord på meget af det jeg føler selvom jeg også har det svært. Jeg er stadig i en process og udvikler mig meget, men det er vildt fedt at læse om din rejse. Det giver inspiration og styrker en identitet som i nogles øjne stikker for meget ud. Jeg er træt af at skulle tilpasse mig til negativitet og umodenhed osv, men det er også svært at bryde ud fra det. Men ihvertfald er du en kæmpe inspiration til at jeg tør holde fast i min stædighed omkring hvad JEG gerne vil og ikke hvad alle andre forventer jeg skal sige og gøre. Man skal hvile meget i sig selv for at turde at tænke “okay de her mennesker jeg f.eks. går i klasse med, behøver jeg ikke at imponere og tilpasse mig til fordi jeg har så meget andet og jeg behøver ikke gøre så meget for at andre skal kunne lide mig”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olivia Salo

   Jeg er så glad for at du kan identificere dog og netop derfor skrev jeg indlægget! Du er perfekt som du er og det er ok at gå din egen vej!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vanessa

  Virkelig fed blog indlæg! Bliver helt fanget af historien og føler jeg kan realitere til meget af det. Du og din historie er så sej, ser frem til fremtidige indlæg fra dig !!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie jalsoe

  DU ER SÅ ÆGTE!!!🙏🏽❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Wow! Mere af den her type indhold på bloggen! Du har en cool måde at skrive på, så det er medrivende og nemt at læse! 👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olivia Salo

   Super dejlig respons! Jeg prøver at gøre det lidt mere personligt <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Du er simpelthen skøn Olivia! Din personlighed er helt unik og din styrke er misundelsesværdig! Jeg er sikker på at du nok skal nå langt. Du er dig selv, det må du aldrig lave om – det er helt fantastisk hvordan du hviler i dig selv! You go girl!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olivia Salo

   Tusind tak! Jeg bliver så glad for at det bliver taget imod med åbne arme <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ECO FASHION #CFWFISKETORVET