SKAL JEG HANDLE IND HVER DAG? OG LAVE MADPLAN?

STEGT FLÆSK OG REFLEKTION

Annonce for “Glad for gris”

Året er ved at lakke mod sin ende, som det samme er nogen af de kampagner som jeg har arbejdet en masse på her i 2019. Én af de kampagner, er “Glad for Gris”. En kampagne jeg har været sindsygt priviligeret at kunne arbejde på siden sommer, hvor formålet har været at jeg skulle hjælpe jer, med at turde være mere kreative, når i skulle kokkerere, med brug af grisekød. Grisen er nemlig en stor del af det danske landbrug, men retter med grisekød, er over årene, blevet degraderet til at være mindre innovativt, og lidt for meget “mormors køkken”. Igennem de sidste 5 måneder, har jeg kreeret et par retter, som i kan finde på min madprofil: @foodorgiebyoliviasalo & i kan få en lille forsmag på det nedenfor:

MEN, afslutningsvist vil jeg faktisk gå i det meget traditionelle danske køkken, og fejre at det er december. Jeg vil nemlig lave: Stegt flæsk med kartofler og persillesovs.

Hvad skal du bruge:

  • Stegeflæsk
  • Persille
  • Hvedemel
  • Smør
  • Citron
  • Mælk
  • Salt & peber

Det her er skide nemt. Start med at ligge dit stegeflæsk på en bageplade og kom salt på. Derefter kom dem i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Kartoflerne sætter du over kog, kogetiden afhænger af størrelsen på kartoflerne. Jeg koger normalt mine i ca 12 minutter. Persillesovsen er også nem. Smelt 100 gram smør i en gryde. Når smørret er smeltet, kom 2 spsk hvedemel i blandingen og tilsæt derefter 5 dl mælk, mens du omrør. Når sovsen er opkogt, tilføj persille og citron for syre. Voila!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SKAL JEG HANDLE IND HVER DAG? OG LAVE MADPLAN?