SE MIT SOVEVÆRELSE

SKAL JEG HANDLE IND HVER DAG? OG LAVE MADPLAN?

Reklame for Forbrugerrådet Tænk 

I, som mine følgere, har efterhånden fundet ud af, at jeg er rigtig rigtig(!!) glad for mad.
Da jeg var barn, var det fastsat, at vi hver dag skulle samles om spisebordet, over aftensmaden, for at fortælle om vores dag og for at samles som en familie. Min far, som var enormt hårdtarbejdende og tildels også fraværende, så madlavning som sin måde at afstresse på efter en stresset arbejdsdag og han var hurtig til altid at tage mig med i køkkenet, helt fra barnsben.

I mine voksne år, har dette gavnet mig enormt meget. De gange jeg har været hjemme på weekend, eller over julen, har mine forældre altid rost mig for hvordan jeg altid kunne kreere en ret, uanset hvilket indhold køleskabet havde.

Tiltrods for mine kreative kulinariske kompetencer, skal jeg dog også mindes om at mad og madlavning, også er en byrde  for mange danske familie. Selvom man forbereder med bla. madplan og nøje afmåling af hvad der ryger i indkøbskurven, så er madspild bare altid været, og er stadig, en enormt byrde på vores samfund. Heldigvis er vi dog klar over det.

Udover diverse “undgå-madspild” ordninger, skraldning (hvor folk skralder i containere fra fødevarekæder) så har “Forbruger Rådet Tænk” udviklet en app. Den hedder “For Resten“. Et genialt navn til netop dette emne, da appen hjælper os brugere til at formindske madspild. Udover at du kan finde inspiration til retter, kan du også blive formidlet om korrekt opbevaring, mm.

Denne app er genial, da vi netop lever i en verden nu, hvor klima spiller en stor rolle. For madspild påvirker vores klima, det må vi erkende. For husholdningen, så tærer madspild også på pengepungen. For det kan være enormt svært at planlægge sig ud af, hvordan man bedst muligt undgår at smide ting ud af vores køleskab.

Fra da jeg downloadede appen, og til første gang jeg brugte den, er jeg blevet dybt afhængig. Jeg har sågar opfordret mine veninder og familie til at downloade samme app, så de kan blive klogere på bla. opskrifter, men også bare korrekt information om opbevaring, datoanmærkninger osv. For mad er meget mere end en datomærkning. Det handler om at bruge sine sanser. Jeg opfordrer derfor dig til det samme, og er du uvidende om emnet, så vil jeg klart anbefale, at du giver “For Resten” et skud. Jeg kan love dig for, at du blive klogere og mere opmærksom på, hvordan du undgår madspild på et helt nyt plan.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SE MIT SOVEVÆRELSE